Thursday, 20 December 2012

Surat Buat Isteriku (Reply)

Surat balasan suami kepada isterinya, pada sesiapa yang tak baca surat isteri tu, boleh klik link nie ---> Surat Buat Suamiku

Kehadapan isteriku,
Memang betul, abang berubah lepas bawak balik kereta tu, abang basuh kereta tu tiap-tiap hari siap polish lagi, abang beli syampu kereta yang mahal, tapi sayang tahu kan yang tu kereta BOSS abang! abang kan driver, so, memang tugas abang jaga kereta tu bila boss abang outstation. Yang pasal syampu sayang pulak, bukan abang tak nak belikan, abang dah belikan, tapi jenama rejoice rich, sayang yang tak nak pakai, sebab sayang cakap, sayang lebih suka clean and clear, masa tu clean and clear dah habis sayang kat giant tu, so, abang beli laa rejoice, sayang yang merajuk sampai pakai minyak kelapa, sayang dah nyanyuk ke?
Yang kedua,
memang betul abang tak belikan burger Mcd yang sayang nak tu, memang laa abang tak boleh nak belikan, sayang mintak burger Mcd dari KOREA! abang belikan rawang burger bakar, tapi sayang tetap tak nak makan, Tahu lah sayang peminat Kpop, tapi agak-agak lah kalau nak burger dari korea pun. Sayang dah nyanyuk ke?

Yang ketiga,
Abang bukan saja-saja tak nak tidur rumah mak sayang, abang ada sebab yang kukuh kan? Sayang dah lupa ke yang rumah mak sayang ni DEPAN rumah kita je?! buat apa nak tidur kalau dah depan rumah je? Sayang dah nyanyuk ke?

Yang terakhir,
Bukan abang sengaja nak marah sayang sebab sayang ajak abang pergi ke pantai tu, sayang sedar tak sayang mintak pergi pantai mana?? sayang mintak pergi pantai GOLD COAST Australia! Sayang! kita pantai sepat pun tak pernah pergi, apatah lagi nak ke australia? Yang abang tengking tu bukan apa, sayang sedar tak masa sayang ajak abang pergi bercuti ke pantai tu, Kaki sayang masih bersimen sebab patah lepas jatuh dari pokok Langsat di kampung abang hari tu? usahkan nak berenang, sayang nak berjalan pun pakai tongkat, kalau mandi laut, belum sempat berenang sayang dah tenggelam dalam air. Sayang dah nyanyuk ke?

Yang Selalu Sayang Kamu
(Suamimu)
Fuad Mahbud


p/s: Merepekkan?? Haha, lantak lahh, ada aku kisah? suka hati aku laa nak tulis apa, blog aku kan? haha, Moral of the story ialah, Perempuan jangan lah mintak yang bukan-bukan pada lelaki dan meminta tu biarlah pada yang logik, dan jangan mintak di luar kemampuan, UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI. :)




Surat Buat Suamiku

Assalamualaikum semua, hari nie aku nak kongsi kisah yang boleh dikatakan sedih laa, post kali nie aku nak share kat korang tentang luahan hati seorang isteri kepada suami dia yang tak ambik kisah pasal dia. Jom!!! :)




Kehadapan suamiku yang tersayang,
Abang, dah dua tahun kita kahwin, dan selama tu jugak laa sayang pendam perasaan tak puas hati sayang kepada abang. ABANG! pada permulaan perkahwinan kita, semua tak ada masalah, ibarat memakai syampu clean and clear, tiada masalah kelimumur. Tapi!! semua tu berubah sejak abang bawak balik kereta baru, setiap hari abang basuh kereta tu, basuh je tak ada masalah, ini abang siap polish tiap-tiap hari. Abang beli pulak syampu kereta yang mahal-mahal, sayang check hari tu, satu botol syampu kereta tu sampai RM200!! syampu rambut saya?? abang dah tak beli!! sampai tahap sayang terpaksa beli minyak kelapa di kedai Muthu depan simpang rumah kita tu! Abang! sayang ni isteri abang! mulia sgt ke kereta tu nak dibanding dengan cinta tulus suci dari isteri abang nie? Jawab abang!!

Yang kedua,
Abang, masa sayang mengandung pun, abang tetap dengan kereta abang tu, abang dah tak sayang sayang ke? kalau tak sayang kenapa abang buat sayang mengandung?! abang buat laa jahat ke, baru laa sayang dapat teka yang abang dah tak sayang sayang! sayang terseksa tahu! Pernah jugak sayang cakap kat abang yang sayang mengidam kan Burger Mcd, sayang suruh abang beli kan, tapi abang cakap abang tak ada masa nak belikan, tapi syampu kereta abang, belum sempat habis abang dah beli baru, tu tak ada masa ke abang?! sayang mengidam sebab mengandung abang! bukan sayang yang nak, ni! anak kita yang nak abang! Jawab abang! T_T
Yang Ketiga,
Lepas saya bersalinkan anak kita, sayang berpantang 40 hari kat rumah mak, tapi kenapa abang tak nak tido rumah mak?! temankan sayang! memang abang selalu datang tengok kan sayang, tapi abang tak nak tidur pun kat rumah mak, abang tak kisah pasal sayang ke? sedih hati sayang bila abang cakap abang tak nak tidur rumah mak, sedih tahu tak abang?!  T_T

Yang terakhir,
Baru-baru ni, sayang ajak abang pergi pantai, tapi abang berkeras tak nak bawak sayang, sayang sampai menangis-nangis ajak abang pergi, tapi abang tetap tak nak bawak sayang, lepas tu abang tengking sayang sebab sayang beriya nak pergi pantai. abang! kenapa susah sangat abang nak bawak sayang pergi pantai tu? jawab abang! T_T

Yang Benar
(Isterimu)
Rafeah Bakar


P/s: Jom baca surat balasan suami pulak kepada isterinya. klik link nie ---> Surat Buat Isteriku (Reply)