Sunday, 29 April 2012

Spongebob Tak Logik laa~


Assalamualaikum dan selamat sejahtera serta salam 1Malaysia kepada readers-readers blog picisan nie sekalian, minggu nie orang sibuk dengan kuning kan?? mana taknya, Malaysia lawan Sri Lanka untuk friendly antarabangsa semalam kan jersi pertama malaysia warna kuning. Hehe. Dan semalam jugak ada perhimpunan BERSIH 3.0 pun kuning jugak, jangan risau, post aku kali nie bukan nak cerita pasal bola sepak or bersih, aku nak cerita pasal SPONGEBOB SQUAREPAPANTS, haa? tak tahu apa benda tu?? ek eleh, tak kan tak pernah layan kot kartun nie? bapak giler nak mampus bestnyeee. Haha, yewla, korangkan layan KOREA je, sikit-sikit nak  korea, lagu nak korea, cerita nak korea, baju nak korea, cakap nak korea, nasib baik je tak ada keluar lagi spender korea, kalau tak, konfem ramai yang beli kan?? silap-silap sold out selalu laa spender tu, mana tak nya, laku sangat kan? Hihi. okay-okay, aku dah start merepek walaupun aku memang selalu merepek. Heee :D. Post kali nie aku nak cerita sikit pasal ketidak logikkan sesuatu di dalam kartun spongebob nie, macam biasa, mukadimah banyak sangat tak guna kalau tak ada isi kan? :)). So, lets cekedauu~~

1# BiKiNi BoTToM
Apa yang tak logiknya kat bandar spongebob nie? kepada yang layan kartun nie, korang perasan tak? main road ada satu je, dan tak nampak ada lorong-lorong lain, tapi kenapa bila spongebob jalan-jalan kat bandar, banyak lorong-lorong jalan yang kecik? dan korang ada nampak tak KRUSTY KRAB? RUMAH SPONGEBOB,SQUIDWARD &PATRICK? tak ada kan? bandar nie jugak nampak kecik, so, macam mana nak muat lagi Hospital, Jail dan lain-lain lagi? pelik kan? Hihi xD

2# Pantai Bikini Bottom
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, kan latar tempat untuk cerita spongebob nie adalah dalam LAUT, dan laut tu kan air? tapi macam mana pulak boleh ada pantai dalam laut? siap ombak pulak tu, mana datang angin dalam air? ke ada orang kentut dari atas? Haha, siap boleh lemas dan ada penjaga pantai pulak tu, Pelik kan?? Hihi xD

3# Penduduk Bikini Bottom
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, kan diorang nie ikan? macam mana pulak ikan boleh ada kaki? yang tak tahannya tu, dah laa pakai baju, ada pulak yang tak pakai seluar,Hehe, pastu kalau pakai seluar tu, siap baju masuk dalam seluar lak tu, Hee, tu tak pelik lagi, yang makin peliknya ikan betina siap ada breast lagi, dengan berambutnya, siap kening lak, rambut blonde pulak tu *selera TIGER WOOD nie*. Ekekeke. Pelik kan?? Hihi xD

4# Api dalam Air?
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, macam mana boleh ada api dalam air? cuba korang cerita sikit, api boleh kalah dengan air, sebab tu dalam Islam, digalakkan, kalau marah tu, amik WUDHUK, insyaallah, hilang tu marah, tapi dan ambik wudhuk tu, solat laa, kalau fardu dah buat, buat laa solat sunat. Hee, okay-okay, balik pada cerita, dah laa ada api pastu siap asap yang tak tahan tu, adess~ Haha, Pelik kan? Hihi xD

5# Padang Rumput
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, macam mana boleh ada padang rumput yang segar bugar dalam laut nie? kalau lumut tahan laa lagi, ini RUMPUT beb! Haha, macam kat darat pulak kan? hebat benoo bikini bottom nie, macam best je, semua ada, complete! Hehe, Pelik kan? Hihi xD


6# Sandy Cheeks Squirrel
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, sandy nie kan TUPAI, macam mana pulak dia boleh tersesat kat bikini bottom nie? sebenarnya dia nie kononnya dihantar ke bikini bottom untuk membuat kajian, konon~ nye laa kan. Hihi, yang tu aku tak kesah laa, memang logik, tapi yang buat tak logiknya bila dia tak bawak tong oksigen nak pergi mana-mana, dia sekadar bawak penutup kepala bulat macam angkasawan tu, macam mana dia nak dapat oksigen? Pelik kan? Hihi xD

7# Mak dan Ayah Spongebob
Apa yang tak logiknya? mesti laa tak logik, yang nie laa aku rasa paling tak logik, RAJA segala tak logik dalam cerita spongebob nie. Hehe, sebab apa aku cakap paling tak logik, okay, meh aku story mory kat korang, cuba korang peratii leklok mak bapak spongebob nie, sorang macam KENTANG, sorang pulak macam BISKUT, macam mana pulak boleh lahirkan anak SPAN?!!! mana kelogikkan nya?? dimana???? Haha. Pelik kan? Hihi xD


sampai disini je laa aku nak cerita, apa-apa hal pun, aku tetap suka cerita spongebob nie, lantak laa logik ke tak, dah nama kartun kan? semua kartun tak logik pun, Haha, kalau ada tambahan tak logik lagi dalam cerita spoengbob nie, korang pandai-pandai laa pulak post dalam blog korang. Heee, yang penting spongebob nie memang kelakar, di tambah pulak dengan kebengongngan Patrick yang sangat sengal tu, Haha, pada korang yang tak suka tengok kartun tu, boleh laa slow-slow tengok kartun nie, sure korang tak boring, akhir kalam, Assalamualaikum! I love Spongy! :))


p/s: Maybe nie post last aku sebelum aku Bekhidmat untuk negara, adess, acanno nie? jawapan nye, adios amigoss laa BLOG, FB and TWITTER untuk 3 bulan, rasa macam tak nak pergi je, tapi mende dah wajib kan, nak tak nak kena pergi laa, aku bukan tak nak pergi sebab apa, bukan sebab latihan keras ke apa, cuma aku tak dapat laa bebas untuk 3 bulan, adess~ aku pulak tak pernah duduk hostel, lagi laa, silap-silap homesick aku nanti. Hehe, err, pada member-member rapat aku, korang jangan rindu aku lebih-lebih pulak lepas nie yew? Hihi xD



Tuesday, 24 April 2012

Baling Selipar

Tentang Baling Selipar

Assalamualaikum readers! hari ini mood aku untuk menaip telah datang ketika hujan membasahi bumi Allah s.w.t ini, so, aku pun buka lah blog untuk menaip, seperti biasa, tajuk pun korang dah tengok, mesti semua dah tahu yang aku nak cerita pasal permainan yang boleh diklasfikasikan sebagai permainan Tradisional laa, sebab budak-budak sekarang mana ada dah yang main permainan nie, hanya kanak-kanak purba macam aku je laa yang sempat main permainan nie. Hehe. Mengikut firasat aku yang bukan penyiasat nie, aku rasa permainan nie mula diperkenalkan ketika selipar mula digunakan di tanah melayu, sebab sebelum nie, penduduk tanah melayu menggunakan CAPAL, setakat nie aku tak pernah dengar lagi pasal permainan baling capal, tapi kalau ada betul laa aku rasa memang teruk laa, kan capal tu ada tumit keras, kalau terkena kepala laa tumit tu, mau benjol kepala, tak ke naya? Haha, ada yang tak tahu capal tu apa?? GOOGLE laa, apa lagi. Hehe

Peraturan-peraturan Permainan Baling Selipar
Dah jadi lumrah setiap permainan mesti ada peraturannya kan? tidak ketinggalan juga permainan nie, asas permainan nie sangat mudah, siapa yang ada selipar boleh main, dan peraturannya juga sangat senang dan mudah, 

Pertama: Jumlah pemain tidak terhad, masuklah berapa banyak pun, lantak korang laa nak main walaupun 1 team tu players nya sampai 30 orang pun, siapa peduli. Haha, tapi kalau korang ada 15 pemain, dan kalau bahagi 2 team mesti ada lebih sorang kan? so, yang sorang tu akan jadi "LELONG" bukan maksudnya boleh lelong dia, tapi maksudnya, dia boleh main dengan kedua-dua team tu, objektifnya sekarang, korang kena baling 3 bijik selipar yang telah ditegakkan sampai semua selipar tu terabur. ada faham? Hehe

Kedua: keluasan tapak permainan juga tidak ada skala, so, korang nak main kat tempat kecik ke besar ke tak kisah, walaupun tapak permainan korang tu seluas mata memandang pun tak kisah laa. Haha

Ketiga: Keadan cuaca yang sangat digalakkan ketika bermain permainan nie adalah ketika  hari petang, sebab kalau main tengah hari memang gila laa beb, kang orang cakap korang sawan pulak main lari-lari masa hari panas, tak tahu laa pulak kalau korang boleh cas kuasa solar, memang laju laa masa tengah hari. Haha

Keempat: Bila mana-mana anggota badan korang terkena selipar yang disahkan sebagai selipar baling, so, secara automatik korang dikira "MATI", dah mati tu duduk tepi laa kan. tengok laa mana member korang yang berjaya Hidupkan korang. Hehe

Kelima: Pasukan yang menang dikira apabila selipar yang dibaling tadi sampai terabur tadi berjaya dibangunkan semula.

Keenam: Cara nak baling selipar tu terpulang laa pada korang, nak duduk ke, nak baring ke, nak berdiri ke, asalkan tak lebih dari LINE yang telah ditetapkan sebelum permainan

Ketujuh: Jangan langgar semua ENAM peraturan di atas, so, selamat mencuba kepada sesiapa yang nak mencuba main permainan nie, kalau tak nak pun tak apa, korang kan ada ipad, galaxy tab bagai, apa beraanggg main game nie kan? low class~ . Tapi pada aku, permainan nie ada nostalgia nya sendiri. :))

Selipar yang sangat digalakkan untuk main game ini adalah SELIPAR JEPUN CAP TAT SENG, sebab apa? sebabnya sangat senang, selipar nie dah laa murah, pastu berat pulak tu, kalau baling kat orang nie konfem "BIDAT"  badan, lagi-lagi pulak pada orang yang boleh baling tepat dan padu, memang selipar nie menyengattttt~~. Haha, "Aku tak pernah pakai selipar nie bawak jalan-jalan, tapi aku biasa pakai ketika aku mengadakan LAWATAN KE JAMBAN je laa. Hehe"

Sampai disini sajalah aku merepek pada hari ini, letih dah menaip beb, dah laa aku nie pemalas, Haha. okaylah, adiosss~~ diakhiri dengan ASSALAMUALAIKUM! :)



p/s: btw, sebenarnya aku baru lepas accident nie, "TENGGILING" kesayangan aku habis berkecai, tanpa sempat diselamatkan, sangat-sangat kecewa beb, aku pun mendapat bengkak di kaki dan tengkuk yang agak besar jugak, lega laa tak patah, syukur alhamdulillah, walaupun aku accident nie  disebabkan salah orang lain, ade ke patut langgar aku dari belakang dan aku pulak terus terpelanting ke kereta frontier di depan aku, adess~ orang lain punya silap, aku yang kena (T_T). so, nasihat aku pada korang yang bawak kenderaan tak kira laa kereta ke motor, hati-hati lah dijalan raya, dan masa nak berhenti, tengok-tengoklah belakang, takut-takut, ada yang bedal korang dari belakang. macam yang torkono kat denn nie. :))

Tuesday, 17 April 2012

7 Posing Maut Perempuan Masa Kini


Assalamualaikum! dan salam sejahtera, pada pagi yang hening nie, entah kenapa aku secara tiba-tiba berasa ada mood nak buat entry terbaru kat blog aku yang tidak seberapa nie. mungkin sebab aku terpandang awek cun dekat perhentian tadi *yang malangnya dia dating dengan BF dia*. Heee, mungkin jugak sebab aku dah nak pergi PeLuKaN *PLKN laa, jangan buat muka kerut-kerut laa nak memahaminya* xD. Bukan apa, aku tak nak laa blog aku terbiar sunyi je, dah laa lagu pun tak lekatkan dalam blog kan? mau tak sunyi blog aku, kalau nak dengar lagu sangat, buka je YOUTUBE, habis cerita. Haha. Okay-2. Dah tengok tajuk kan?? Haa, tak kan  tak boleh agak lagi? kali nie, aku nak tunjuk kan 7 posing maut PEREMPUAN era ini! disebabkan aku tak ada duit nak upah MODEL dan tidak mahu membayar ROYALTI kepada GADIS-GADIS yang aku curi gambarnya then paste kat blog aku nie, Jadi, jalan penyelesaiannya adalah!!!!!!! AKU yang kena jadi model posing-posing nie, Wakakaka. *Ofcozz laa aku nie LELAKI TULEN okay! aku terpaksa mengambil gambar aku sendiri dengan posing yang aku tengok sendiri pun nak muntah. Hahaha, so, apa tunggu lagi? lets cekedau~~


1# GAYA SELSEMA BURUNG
Aku tak tahu kenapa banyak sangat perempuan-perempuan-perempuan *banyak kan? sebab apa banyak? sebab banyak sangat yang snap gambar buat gaya macam nie* yang snap gambar buat gaya macam nie, poning den memikirnya, nampak cute ke beb buat gaya cam gini? aku tengok macam biasa je, cuba snap elok-elok sikit, ke takut orang nampak gigi kau yang rongak or jerawat yang sedang tumbuh subur di bawah bibir kau? Haha, entah laa, hanya TUHAN sajalah yang tahu kenapa gaya ni sgt femes dalam kalangan perempuan sekarang, boleh kata 6/10 perempuan pernah snap gambar buat gaya macam nie, CUTE kewrrr?? *terasa? hadooo aku kesah?? xD*

2 # GAYA NINJA PENCEN
Haaa, yang ini pun aku pelik jugak, ramai betoiii yang buat gaya cam gini, minat betul ehh perempuan sekarang tutup mulut?? Suruh BERPURDAH karang, tak nak pulak, panas laa apa, tapi bila snap gambar, semua nak gambar yang tutup mulut, kalau rongak senyum je laa, tak ada sapa yang tahu kecuali diri anda. Tapi aku rasa gaya macam gini tak kurang femes nya jugak, kalau korang tak percaya, pergi belek-belek album gmbar kat FB kekawan perempuan korang, mesti ada yang snap macam gini. Hehehe *aku tak tahu laa pulak kalau tak ada kawan korang yang buat gaya macam nie. Heeee :D*

3# GAYA BIBIR BENGKAK MAKAN BELACAN

Wakakakakakaka, bagi aku gelak sat, aku tengok muka aku buat gaya macam gini pun aku nak terMUNTAH + terGELAK, huduh benaa aku buat muka cam gini. Hahahahahaha. Ada yang buat gaya macam nie? Manja laa tu konon ehh?? Haha, aku tengok muka macam orang berak tak lepas @ sembelit pun ada. hadoiii, tolong laa weyh, buat muka leklok sikit, anda tu dah besar, bukan bebudak lagi, biasa bebudak je buat muka macam nie sebab tak dapat CHOKI-CHOKI and AIR KOTAK. "nanti gigi rongak" bak kata mak. Haha, so, saranan aku janganlah buat muka macam nie kalau rasa diri anda sudah matang, *muka mintak penampar aku nie. Hahaha*

4# GAYA SKODENG ANAK PAK MAEL MANDI

Ini apa kes nie? Snap gambar macam orang tengah happy menyekodeng je, hadoiii, korang ingat korang tu artis korea ke nak snap gambar macam gini? Please laa, bila snap gambar macam gini dah nampak sangat kegedikan tu, tapi bila orang cakap "gedik laa you nie" tahu pulak nak marah kan? tapi snap gambar style orang gedik nak pulak, ek elehhh~~ *aku cakap salah? okay, aku ada soalan, pernah tak tengok ustazah snap gambar macam nie? :)) *

5# GAYA PEMBUNUH LALAT UPAHAN

Haaa, yang ini pun aku pelik jugak, amboihhh, kemain lagi, snap gambar dari atas kepala, MYSTERIOUS laa tu konon? Haha, tak misteri lansung, misteri lagi MISTERI NUSANTARA daripada gambar korang nie, bukan apa beb, macam pelik laa sikit snap gambar macam nie, muka AWAK tu kan cantik, apa salahnya tangkap gambar muka awak yang COMEL tu elok-elok, tak perlu lahh saya pergi ke album gambar awak semata-mata nak tengok muka full awak. Hehe *Glory~Glory Manchester United! lets the red flag flying high! xD*

6# GAYA MINTAK DUA DAS PENAMPAR

Gaya nie tak kurang femesnya jugak, ramai kot yang snap macam gini, pastu edit, letak LOVE dekat pipi tu, sweet laa tu konon bila ada lambang LOVE kat pipi? kadang-kadang aku terfikir untuk kiss diorang, tetapi memandangkan aku akan disepak terajang kalau kiss perempuan sesuka hati, lalu aku membatalkan niat tersebut. Hahaha. Pipi tu kalau LICIN, HALUS, MULUS tak apa laa snap macam gini, tapi bila aq perhati elok-elok, tengok ada jerawat bersepah, hadoii, cik adik, OXY kan ada? Beli laa, untuk anda jugak, bukan untuk orang lain. :)) *KELAKAR benooo aku nengok muka aku posing begini. Wakakakakaka*

Memandangkan aku buat entry nie sementara nak tunggu REAL MADRID vs BAYERN MUNCHEN pkul 2.30 pagi nie, so, sampai disini sajalah entry aku pada kali ini, game pun dah start, aku dah lewat 10minit nie, chiss~ so, aku gerak dulu laa. Adiosss~, Dannnn, tak lupa jugak, kepada sesiapa yang terasa dengan entry aku kali nie, JUTAAN maaf aku pohonkan serendang pohon ketapang di kebun bapak aku. Hehe, I'm sorry two lorry! :))

p/s: Mesti pelik kan? tadi aku cakap 7 tapi kat atas ada 6 je, Haaa, yang ini laa lagi 1, maaflah, aku tak sanggup nak berPOSING begini, Phuiii~~ tengok gambar nie pun aq dah terbau tahi, busuk! Wakaka. so, aku tibai je laa kat internet, TANKS mr. GOOGLE. Haha, aku masih waras, takkan aku nak beraksi macam gini lak kan? jatuh laa saham aku, kang tak pasal-pasal ada yang cop aku "LELAKI SUNDAL" aku tak nak beb! Hahaha *Maaf, kerana gambar ini memaparkan sedikit KELUCAHAN* :))

Saturday, 14 April 2012

Hot Stuff=Barang Panas=Barang Curi

Asslamualaikum dan salam sejahtera, lama dah tak godek-godek blog picisan aku nie, biasalah, blog tak FEMES kan, tak perlu godek tiap masa, bukan ada orang nak jenguk pun blog aku nie. Hehe, *jangan cakap aku cuba raih simpati pulak*. Aku bukan tak ada idea beb, tapi aku malas nak menaip nie, banyak lagi hal  negara yang perlu aq selesaikan, biasalah bila dah jadi SUPERHERO nie, tanggungjawab besar sikit. Hehe. Okay laa, mukadimah banyak sangat pun tak guna kan, so, straight to the mata hati laa. Haha, sebenarnya banyak dah perasan kot, tengok tajuk entry pun dah boleh agak, mari kita bincangkan tentang HOTSTUFF. Aku malas nak bukak kamus untuk menerangkan kepada korang apa maksud hotstuff nie, walaupun kamus online ada, tapi aq tetap malas! Haha *jangan marah naa, korang bukak laa sndiri, jangan malas. Hehe* tapi, berpandukan kepada akal fikiran aku yang tak seberapa panjang nie, aku translate kan laa dalam bahasa melayu berdasarkan ayat tu sebijik-sebijik. HOT=PANAS, STUFF=BARANG. So, dapat lah aku simpulkan di sini yang HOTSTUFF tu BARANG PANAS, dannnnn, kalau dalam istilah MAT-MAT REMPIT macam aku nie, barang panas tu adalah BARANG CURI, Hahaha xD

Tempat LEPAK HOTSTUFF

Biasalah kan, bila dah jadi HOTSTUFF nie, mesti ada tempat lepak, dan, tempat lepak yang paling femes sekali mestilah di PAVILION, BUKIT BINTANG, KUALA LUMPUR, MALAYSIA.Haa!! amik ekauu, den bagi namo ponuh laeee. Haha. Bila lepak PAVY nie rasa hotstuff laa ehh? wakakaka, setakat lepak jew, aku pun boleh lepak, bukan pakai duit pun beb, nak masuk pun pintu bukak sendiri, bukan kena isi dua posen baru pintu tu bukak, kira ramai jugak laa yang melepak kat sini, ada yang bawak awek laa, snap gambar dengan awek laa, yewla kan pakai DSLR, memang laa nak show off sikit, beli dah ribu-ribu, tak kan simpan dalam beg jew, rugi lah. Haha *Hadooo aku kesah kau pakai DSLR ke hapee?* Kira kalau hot-hot stuff nie nak off kat FB selalu laa update status diorg mcm nie ~OFF to pavy, see u there~. FUVK OFF!! *terpulang kepada korang nak sebut macam mana, yang penting aku tak mencarut. Hehe*. Kalau kau tak pergi pavy pun macam laa kitaorang tahu kan? mana laa tahu, kau off FB sebab mak kau suruh kau lipat kain ke, siapa tahu? Haha, Tapi pada aku laa kan, kepada korang yang takut sangat nak lepak pavy, ape hal?? Lepak jew laa, bukan kena bayar pun, lain laa korang shopping, memang laa barang kat situ mahal sikit. Dan untuk pengetahuan korang, macam laa geng-geng HOTSTUFF nie pergi lepak pavy sambil shopping, diorang cuma rasa best jew lepak pavy nie, sebab diorang rasa, diorang nie HIGH CLASS sangat laa konon. Haha, *aku malas nak cerita pasal ada yang lepak kelab malam, dah lepak kelab malam, takkan minum COKE jew kan?? mesti nak HIGH jugak. Hehe* Terasa?? Hadooo aku kesah??? xD
LIKE THIS
Bila dah jadi hotstuff, ramai laa yang nak berdampingan kan? MEMEY LAA, kat FB tu, bersepah jew budak LIKE status, biasalahkan dah nama hotsuff, barang panassss, mesti lah laku. macam-macam lah diupdate kan ke fesbuk, dannn, macam -macam ceritalah yang nak dikongsi nya, seperti biasa, ramai yang like, tapi apadahal, kalau 12K orang like status kau pun, kau dapat apa?? ZERO,NOTHING,SIFAR, tak dapat ke apa beb, lain laa kalau 1LIKE kau dapat RM1, tu baru seronok. kalau 12K yang LIKE, free-free jew kau dapat RM12K, Hehe

Ada jugak yang belagak macam taik, phuiiii!! aku nak cerita pun sakit hati, nasib baik aku nie baik, so, cepat-cepat aq plaster hati aku nie supaya dah tak sakit. Heeee, ada jugak tu yang bajet BEST bila dah jadi HOTSTUFF, sebab apa aku cakap bajet best?? diorang nie tak nak berkawan dengan budak yang biasa-biasa dan coolstuff macam aku nie, tak percaya?? gambar kat atas nie pun dah membuktikan. Tak percaya lagi?? cuba korang pergi komen dekat status hotstuff or korang IM die, sampai berkulat LAPPY or PC korang belum tentu diorang layan, aku pernah laa CUBA, TRY, TEST nak bertegur dengan hotstuff, tapi phuiiii~~ haram jaduuuu tak nak layan, *macam laa aku batak sangat nak tegur diorang, aku nak try je, nak tengok betul ke tidak apa yang diorang tulis kat info fesbuk diorang tu yang diorang nie FRIEDNLY laa konon, tapi biasalah, INDAH KHABAR DARI RUPA* Pada pemikiran diorang, apa kelass layan budak biasaa, hotstuff kawan dengan hotstuff jew laa, Biasalah, manusia, sifat berlagak tu sentiasa ada. 

Saya tak HOT, tapi saya COOL

Sebagai konklusinya, tak payah laa weyh kejar sangat ke hot tu, apa korang dapat dengan jadi hot? Dapat duit? tak dapat beb, melainkan dapat dosa lagi adalah, sebab apa dapat dosa? sebab korang RIAK,TAKBUR, berdosa bila ada perasaan macam tu, tak memasal dapat dosa kering. Ada jugak yang kejar hot nie dengan ADD ramai KAKILIKE kat FB, dengan harapan KAKILIKE tu akan LIKE laa semua status diorang, PHUIIII~~ macam sakai jew. -,-". Mesti ada yang anggap aku buat entry nie sebab aq jeles kat HOTSTUFF kan? buat apa aku nak jeles? cuba korang bagitahu sebab aku nak jeles, kau hot ke ape, bukan mencerahkan masa depan kau pun, masa dapat RESULT SPM dulu, ada jew HOTSTUFF yang dapat sebijik A, so, nnti nak masuk U, gi temuduga, boleh laa cakap kat pihak UNIVERSITI, "Result saya tak cemerlang, tapi saya HOTSTUFF kat FB" or "Result saya tak cemerlang, tapi saya TWITFAMOUS kat TWITTER" Macam tu? phuiii~ tak mendapat laa weyh. Haha, so, sampai disinilah sajalah ENTRY saya pada hari ini, diakhiri dengan, ASSALAMUALAIKUM *tak jawab dosa ;)* ~ Aku harap kalau ada HOTSTUFF yang sudi baca entry aku nie janganlah terasa hati, kalau korang diam-diam jew, sapa tahu entry nie terkena kat batang hidung korang kan? so, syhhhhhhhhhh~~ keep calm. Hehe. tu pown kalau ada laa hotstuff yang jenguk blog picisan aku nie. :)

p/s: Disebabkan aku nie BUDAK KAMPUNG dan bukan hotstuff, so, di sinilah aku selalu melepak dengan kawan-kawan aku, PERHENTIAN REHAT BENTA, sebenarnya RnR nie besar lagi, aku malas nak gi snap gambar, karang ada pulak orang cakap "Apa ke gila anak kama nie, tangkap gambar perhentian pulak, dah gila ke apa?" Haha, so, aku amik jew laa gambar nie kat internet. Mana orang kelantan yang stay KL selalu laa lalu perhentian nie kan? kalau berhenti jangan lupa HALOO-HALOO aku, Heee :D