Friday, 23 March 2012

Sijil Pelajaran Malaysia! Tahniah Batch'94!

Assalamualaikum! isu yang masih HOT sekarang mestilah pasal result SPM 2011, yew dok? Hehe, sibuk sana-sini orang menanya budak-budak batch'94 brapa A dapat dalam SPM lepas, aq pun salah seorang dari mangsa pertanyaan tu laa, handset COKIAA C3 aq dari kelmarin tak berhenti-henti bunyi, semua nak tahu result aq, tak kurang juga yang tahu result aq, ucap tahniah kt aq, terima kasih sangat-sangat kat korang yang ucap tahniah kat aq tu, i lerrrrbiuuu! Hihi, entry kali nie aq nak cerita sikit pasal perasaan aq dalam menempuh hari-hari sebelum ambil result tu,

LOO PIKIR GUE TAKUT?! hehe

korang mesti terfikirkan, takutnye nak ambik result kat sekolah, takut klau result teruk, takut kalau tak dapat capai target dan takut macam-macam lagi laa, pada aq, kalau orang tanya aq sebelum ambil result tu, aq tak takut, tapi aq BERDEBAR, dalam lagi 2 minggu nak ambil result, hati nie mula dah tak tenteram DUP~DAP~DUP~DAP~ sokmo, TERUJA pown ada nak dapat result tu, yewla kan, aq rasa, nak SPM nie laa aq baru belajar betul-betul, walaupun selalu gak aq main-main dalam kelas, ponteng, tidur dan tak buat kerja sekolah, tapi dalam hati nie tetap bertekad nak berjaya. Hihi

Pengambilan Keputusan SPM 2011
Pagi hari aq nak ambik result tu, punyalah teruja, sampai tahap, aq bangun 6 pagi untuk solat subuh, lepas tu terus tak tidur, dalam hati nie jangan ceritalah, dia punya goncang, bergegar-gegar. Haha, dah pukul 10, kawan-kawan aq datang rumah sebab dah janji dengan semua, berkumpul kat rumah aq dulu sebelum pergi sekolah, yewlakan, rumah aq dekat je dengan sekolah, pastu, ada sorang kawan aq nie, dia anak angkat pengetua sekolah, pengetua dah siap text dia suruh datang cepat sebab dia dapat banyak A, lega lah dia, aq lak yang gelabah, lepas dah kumpul semua, kiteorang pun gerak ke sekolah. punyalah takut semua, bawak motor pown 30km/j jew, biasa kemain laju lagi. Hihi.  Dah sampai sekolah and masuk dewan terus ambil tempat kat kerusi, pengetua sedar aq and the gang sampai die datang laa kat kitaorang, then, die salam aq, lepas tu cakap 'TAHNIAH!' aq pun salam laa dia, dia tanya lagi 'RASA DAPAT BERAPA 'A'?' aq cakap jew laa TAK TAHU. pastu dia salam kawan-kawan aq yang len then ucap Tahniah gak. debar gilerr kot, lepas dah umum pelajar terbaik, pastu pelajar yang dapat biasa-biasa ni pun boleh ambil kat guru kelas masing-masing, kawan aq yang anak angkat pengetua tu dapat 6A, patut laa pengetua text dia sruh dtg awal.

takut beb, tapi buat muka rileks je. Hehe

Aq punyalah debar nak amik result, sekali cikgu cakap aq ada tak pulang buku pustaka lagi, terus aq balik rumah ambil buku tu, then, dah settle semua, masa aq nak ambil result, cikgu aq cakap aq dapat 4E, aduhaii~ aq tahu cikgu aq tu gurau, tapi serius aq cakap yang aq ingatkan aq dapat 4A je, so, dalam hati, aq dah tekad, REDHA jew laa, lepas aq dah ambil file result, rupanya cikgu aq yang tadi tu sorok result aq, CHISSS benoo, puas aq cari, last-last jumpa gak. Haha, First yang aq tengok KONFEM laa BM, aq risau gilerrr kalau tak dpat A+ BM, Alhamdulillah, dapat gak A+ BM, happy giler aq, sangat-sangat bersyukur sebab cikgu memang target aq A+ BM, so, dapat capai target kira syukur alhamdulilah laa, tak tahu nak cakap macam mana. :))

Bergambar dengan pengetua

Alhamdulillah aq pun dapat result yang boleh dikatakan cemerlang laa gak, sampai sekarang aq cam tak percaya je, sebab aq target lagi rendah daripada tu, tapi nie laa dinamakan rezeki, ramai kawan-kawan aq pun cam tak caya aq dapat result yang macam tu, mana tak nye, semua orang tahu, aq bila dalam kelas, main-main, ponteng, tidur, merayap, kerja sekolah tak pernah nak siap, kalau ada kelas tambahan selalu datang lambat, sampai junior aq cakap, " Taikk tol sekk korang nie, selalu ponteng kelas pun dapat result gempak" Haha, nak buat mcm mana kan, dah rezeki. aq dalam main-main pun belajar gak, bukan main-main terus lupa belajar, cikgu BM aq pergi cakap kat budak form 4 cm nie 'SPM nnti buat elok-elok, tengok mcm Adham tu, dalam kelas saya, selalu main-main, tak pernah nak serius, tapi bila exam dapat 6A". Jujur gila cikgu aq, jangan laa cerita yang aq main-main tu walaupun aq tahu, satu sekolah tahu yang ADHAM AND THE GANG adalah HANTU MAIN-MAIN dalam sekolah. Hehe

Pengawas Paling Nakal dalam sejarah. hihi xD *ada 2 org lagi geng pengawas aq tak ada dlam pic nie*

tu je laa yang aq nak share, tapi serius aq rindu nak sekolah, masa pagi sehari lepas ambil result, aq melepak dengan semua kawan-kawan sekelas aq, semua cakap aq tak pernah berubah, dari zaman sekolah sampai dah habis sekolah, tetap dengan perangai suka perli dan kenakan orang and kentut di khalayak tanpa segan silu.Haha, nak buat mcm mana, selagi nama aq MOHAMAD ADHAM BIN KAMARULZAMAN, selagi tu laa perangai aq tak berubah. Sepanjang aq jadi pengawas, moment yang aq tak boleh lupa mestilah bila aq suruh budak FORM 1 basuh muka pakai air longkang kat padang, diorang cakap "TAK KAN NAK CUCI MUKA PAKAI AIR LONGKANG! KOTOR LAA!" then aq balas simple je " TU "MASALAH" KORANG, "MASALAH" AQ SEKARANG, AQ NAK KORANG CUCI MUKA PAKAI AIR LONGKANG TU" jahat kan aq? Haha, aq dengan kawan sepengawas aq punya angkara laa FIKRI BIN ABU. bila fikir-fikir balik. kejam gila kitaorang. Hihi. i'm soryyyy ^^

p/s: nie laa result aq, TERIMA KASIH!! terima kasih sangat-sangat semua cikgu SMK BENTA! insyaallah, kalau saya dah berjaya nanti, saya tak akan lupakan semua jasa guru-guru smk benta yang banyak mengajar saya! SMK BENTA DIHATIKU! :))

No comments:

Post a Comment