Thursday, 20 December 2012

Surat Buat Isteriku (Reply)

Surat balasan suami kepada isterinya, pada sesiapa yang tak baca surat isteri tu, boleh klik link nie ---> Surat Buat Suamiku

Kehadapan isteriku,
Memang betul, abang berubah lepas bawak balik kereta tu, abang basuh kereta tu tiap-tiap hari siap polish lagi, abang beli syampu kereta yang mahal, tapi sayang tahu kan yang tu kereta BOSS abang! abang kan driver, so, memang tugas abang jaga kereta tu bila boss abang outstation. Yang pasal syampu sayang pulak, bukan abang tak nak belikan, abang dah belikan, tapi jenama rejoice rich, sayang yang tak nak pakai, sebab sayang cakap, sayang lebih suka clean and clear, masa tu clean and clear dah habis sayang kat giant tu, so, abang beli laa rejoice, sayang yang merajuk sampai pakai minyak kelapa, sayang dah nyanyuk ke?
Yang kedua,
memang betul abang tak belikan burger Mcd yang sayang nak tu, memang laa abang tak boleh nak belikan, sayang mintak burger Mcd dari KOREA! abang belikan rawang burger bakar, tapi sayang tetap tak nak makan, Tahu lah sayang peminat Kpop, tapi agak-agak lah kalau nak burger dari korea pun. Sayang dah nyanyuk ke?

Yang ketiga,
Abang bukan saja-saja tak nak tidur rumah mak sayang, abang ada sebab yang kukuh kan? Sayang dah lupa ke yang rumah mak sayang ni DEPAN rumah kita je?! buat apa nak tidur kalau dah depan rumah je? Sayang dah nyanyuk ke?

Yang terakhir,
Bukan abang sengaja nak marah sayang sebab sayang ajak abang pergi ke pantai tu, sayang sedar tak sayang mintak pergi pantai mana?? sayang mintak pergi pantai GOLD COAST Australia! Sayang! kita pantai sepat pun tak pernah pergi, apatah lagi nak ke australia? Yang abang tengking tu bukan apa, sayang sedar tak masa sayang ajak abang pergi bercuti ke pantai tu, Kaki sayang masih bersimen sebab patah lepas jatuh dari pokok Langsat di kampung abang hari tu? usahkan nak berenang, sayang nak berjalan pun pakai tongkat, kalau mandi laut, belum sempat berenang sayang dah tenggelam dalam air. Sayang dah nyanyuk ke?

Yang Selalu Sayang Kamu
(Suamimu)
Fuad Mahbud


p/s: Merepekkan?? Haha, lantak lahh, ada aku kisah? suka hati aku laa nak tulis apa, blog aku kan? haha, Moral of the story ialah, Perempuan jangan lah mintak yang bukan-bukan pada lelaki dan meminta tu biarlah pada yang logik, dan jangan mintak di luar kemampuan, UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI. :)




Surat Buat Suamiku

Assalamualaikum semua, hari nie aku nak kongsi kisah yang boleh dikatakan sedih laa, post kali nie aku nak share kat korang tentang luahan hati seorang isteri kepada suami dia yang tak ambik kisah pasal dia. Jom!!! :)




Kehadapan suamiku yang tersayang,
Abang, dah dua tahun kita kahwin, dan selama tu jugak laa sayang pendam perasaan tak puas hati sayang kepada abang. ABANG! pada permulaan perkahwinan kita, semua tak ada masalah, ibarat memakai syampu clean and clear, tiada masalah kelimumur. Tapi!! semua tu berubah sejak abang bawak balik kereta baru, setiap hari abang basuh kereta tu, basuh je tak ada masalah, ini abang siap polish tiap-tiap hari. Abang beli pulak syampu kereta yang mahal-mahal, sayang check hari tu, satu botol syampu kereta tu sampai RM200!! syampu rambut saya?? abang dah tak beli!! sampai tahap sayang terpaksa beli minyak kelapa di kedai Muthu depan simpang rumah kita tu! Abang! sayang ni isteri abang! mulia sgt ke kereta tu nak dibanding dengan cinta tulus suci dari isteri abang nie? Jawab abang!!

Yang kedua,
Abang, masa sayang mengandung pun, abang tetap dengan kereta abang tu, abang dah tak sayang sayang ke? kalau tak sayang kenapa abang buat sayang mengandung?! abang buat laa jahat ke, baru laa sayang dapat teka yang abang dah tak sayang sayang! sayang terseksa tahu! Pernah jugak sayang cakap kat abang yang sayang mengidam kan Burger Mcd, sayang suruh abang beli kan, tapi abang cakap abang tak ada masa nak belikan, tapi syampu kereta abang, belum sempat habis abang dah beli baru, tu tak ada masa ke abang?! sayang mengidam sebab mengandung abang! bukan sayang yang nak, ni! anak kita yang nak abang! Jawab abang! T_T
Yang Ketiga,
Lepas saya bersalinkan anak kita, sayang berpantang 40 hari kat rumah mak, tapi kenapa abang tak nak tido rumah mak?! temankan sayang! memang abang selalu datang tengok kan sayang, tapi abang tak nak tidur pun kat rumah mak, abang tak kisah pasal sayang ke? sedih hati sayang bila abang cakap abang tak nak tidur rumah mak, sedih tahu tak abang?!  T_T

Yang terakhir,
Baru-baru ni, sayang ajak abang pergi pantai, tapi abang berkeras tak nak bawak sayang, sayang sampai menangis-nangis ajak abang pergi, tapi abang tetap tak nak bawak sayang, lepas tu abang tengking sayang sebab sayang beriya nak pergi pantai. abang! kenapa susah sangat abang nak bawak sayang pergi pantai tu? jawab abang! T_T

Yang Benar
(Isterimu)
Rafeah Bakar


P/s: Jom baca surat balasan suami pulak kepada isterinya. klik link nie ---> Surat Buat Isteriku (Reply)


Thursday, 29 November 2012

|Never Hide| RayBan Wayfarer|

Assalamualaikum u ollss~ hari nie aku nak mengeSHAREkan sedikit sebanyak tentang kegilaan terbaru aku. Iaitu ~~~~ jeng~jeng~jeng~ *muzik suspen* RAY BAN WAYFARER! Aku pun tak tahu macam mana aku boleh ter SUKA, ter MINAT dengan cermin mata nie. Dulu aku laa kemain lagi kutuk orang yang sanggup habis beratus ringgit samata-mata nak letak kat mata je, last-last, aku pun terjebak. aiii yo yo~ *tepuk dahi* haiiiyaa~ so, dengan ini aku pun tetiba rajin menaip untuk memberi korang info yang sedikit sebanyak tentang RAY BAN WAYFARER. Jom-jom, lets keep moving *amboiii, dah macam nak pergi berperang. HAHA*


Ray ban Wayfarer merupakan antara model Ray ban yang amat di gemari oleh kaki Ray ban Malaysia. Sejak dikeluarkan oleh Bausch & Lomb sekitar tahun 1940'an, Wayfarer terus di minati oleh penggemar-penggemar Ray ban di seluruh dunia. Kepopularitian Wayfarer ini ditambah lagi dengan bintang-bintang Hollywood yang membintangi filem-filem box office dilihat memakai Ray ban Wayfarer, dan di ikuti oleh peminat-peminat mereka.


Sejak dikeluarkan, Ray ban telah mengeluarkan pelbagai jenis reka bentuk model Wayfarer, tetapi masih mengekalkan shape asal. Contonya kita dapat lihat model Wayfarer RB2140 dan Wayfarer Square, walaupun sekali pandang kita dapat lihat kedua-dua model ini sama, tetapi jika dilihat lebih dekat, sebenarnya Wayfarer Square framenya sedikit petak berbanding Wayfarer RB2140 yang lebih dilihat lebih curve pada bahagian framenya.

Selain itu, terdapat evolusi dari segi lens-nya dimana penggunaan lens G-15, B-20 dan pelbagai warna-warna lain yang digunakan pada lens-nya.(refer gambar). Tidak dikecualikan juga, setiap acara-acara sukan seperti sukan Olympic di Barcelona, Ray ban akan mengeluarkan series Wayfarer, seperti wayfarer limited edition Olympic Barcelona. Kita dapat lihat pada sticker yang dilekatkan pada lens di mana terdapat logo sukan Olympic.

Wayfarer Malaysia, (wayfarer yang terdapat di Malaysia) adalah kebanyakanya keluaran Luxxotica. Susah untuk mendapatkan Wayfarer BL sekarang kecuali membeli dari pemilik-pemilik yang mahu menjual Wayfarer BL mereka. Nilai wayfarer BL lebih mahal berbanding wayfarer RB kerana sekrang tiada lagi model wayfarer BL dikeluarkan.
Ray Ban Wayfarer Rare Prints
Terdapat juga Ray ban Wayfarer yang boleh kita corakkan sendiri mengikut citarasa kita dimana menggunakan maker khas pelbagai warna(package sekali dengan Wayfarer). Yang terbaru Ray ban mengeluarkan Wayfarer yang mempunyai pelbagai corak menarik seperti Subways, Kaleidoscope, Cartoon dan pelbagai corak menarik lagi. Ianya dipanggil Ray ban Wayfarer Rare Prints.


Yang atas dua bijik nie, aku punya wayfarer, yang still ada sticker tu, aku baru je beli, tak pakai gi mana-mana lagi, setakat pakai duk depan cermin pastu sengih sorang-sorang, bajet diri tu paling kacak dalam dunia. haha *Jangan bajet korang tak pernah buat kan?* :)). Baru dua bijik aku mampu beli, koyak wallet aku kalau nak beli banyak lagi, sekali sekala boleh laa, paling murah korang boleh dapat wayfarer original kat kedai optik dalam RM450, tu paling murah, yang paling mahal aku tak tahu laa, aku pernah tengok yang harga sampai RM1200 pun ada. Mau tak koyak wallet aku, dua bijik je yang aku termampu, heee. Tapi kalau nak murah, kat pasar malam bersepah, sebijik RM10 je, kalau RM450, korang boleh dapat 45 bijik wayfarer, HAHA. tapi aku sarankan kat korang, jangan laa pakai cermin mata FAKE/CIKAI nie, buat rosak mata je, beli laa yang ORIGINAL, biar mahal sikit, janji mata terjaga. PASTIKAN ORI! BARU BELI! *ada gaya iklan kat tivi tak? HAHA*

Retis~retiss yang pakai WAYFARER

Bruno Mars
David Beckham *err dia nie bukan artis -_-"*
Justin Bieber *my brother* kikiki xD
Rihanna
Michael Jackson
Zayn Malik *also my brother* wkwkwkw xD
Entah lerr, sekor pun aku tak kenal sapa, retiss laa nie kot. Hihi

and, the last one, tak perlu aku nak perkenalkan lagi, satu dunia kenal dia nie
sapa tak kenal dia nie makna nya memang baru keluar dari hutan laa
dia nie berasal dari KOREA, muka yang agak CUTE. Dia adalahhh~~ Jeng~jeng~jeng~
Park Chun HAM *nampak macam KOREAN tak? kahkahkah xD*

okay, sampai di sini sajalah penulisan aku pada pagi jumaat yang hening nie, haa, sebelum tu, aku nak share sket pasal mimpi aku semalam, aku mimpi aku jalan-jalan kat satu kawasan nie, macam kat tepi jalan, lepas tu ada sorang awek. CUN bhaii, tegur aku, "ehh adham, lama tak jumpa, sini kejap" sambil lambai tangan. aku pun pergi, dalam mimpi tu, aku tengah pakai Ray Ban Wayfarer, masalahnye, dia pun pakai, dia pakai warna putih, aku pakai wayfarer hitam aku tu laa, lepas tu, dia ajak tukar wayfarer, and then aku pun lepak dengan dia, aku tak ingat pulak aku borak apa. lepas tu aku dengar satu suara "Aeta *nama panggilan aku*, aeta, aeta, bangun! subuh!" sekali abah gue kejut gue bangun subuh daa, bila mimpi best je mesti dah nak subuh. hish! okay, jumpa lagi. Daaa, Assalamualaikum. :)




p/s: Sape yang internet dia laju, tak kira laa broadband ke, unifi ke, wifi ke mahupun curi wifi jiran. jom layan lagu RUM AND RAYBANS sean kingston nie. wayfarer dalam video nie cun siakk! :)




Tuesday, 20 November 2012

STPM 2012. Good Luck Buddies..

Assalamualaikum EBERIWAN~ (everyone), pada pagi yang hening dan syahdu kerana aku tengah dengar lagu anuar zain yang terbaru, tapi bukan nya aku nak sangat tengok dia, aku nak tengok nora danish je sebenar nya. anuar zain pi lantakk dia laa, Haha, okay2, nampak gambar apa memula nie? 2012, bukan aku nak ucap HAPPY NEW YEAR laa, aku cuma nak ucap GOOD LUCK kepada students yang ambik STPM yang dah mula hari isnin lepas *Okay! aku tahu aku dah lambat 2 3 hari untuk ucap GOOD LUCK, tapi pi lantak laa *sekali lagi* yang penting aku ucap gak kan? hehe. Selain aku nak ucap good luck, aku jugak nak kongsi sket pengalaman aku ambik STPM pada tahun 2012 nie. jom-jom cekedauuu~

Mesti ada yang pelik kan, aku BATCH 94 tapi apahal dah STPM tahun nie?? Bro! c'mon laa, sekarang STPM dah diperbaharui. sistem lebih efisien, dinamik dan cekap *amboihhh, mcm iklan pencuci tandas dah ayat* haha. untuk pengetahuan kepada sesiapa yang belum tahu. sekarang STPM dibuat dalam sistem penggal. means, setiap 6 bulan sekali akan ada 1 perperiksaan besar. So, korang tak payah pelik sangat laa kan? heeee.  :D

Ini lahh buku-buku aku, sebenarnya, ada lagi, tapi entah aku campak mana dah, maklum lahh, exam dah habis laa kate kan *muka bangga*. hihi, letih oo nak catch up semua benda dalam buku-buku yang tak kurang nipisnya *nampak tak ayat perli aku di situ? hehe* dalam masa 6 bulan sahaja. Nasihat aku pada korang yang nak masuk form six tahun depan dan seterusnya, korang kena bersedia awal, sebab STPM sekarang 101% lain dari SPM. ingat tu! pssstt~psssttt~pssttt~ apa aku tulis kat buku aku tu ehh??

Haa, nie laa yang aku tulis kat buku aku. HAHA, DEL TO PAGEL HEY~ ada sapa-sapa yang tak tahu apa kebenda nya DEL TO PAGEL HEY! nie? kalau nak tahu nie citer hindustan laa, aku saje tulis gini sebab nanti senang nak kenal pasti buku aku kalau aku letak merata-rata dalam kelas. Haha, buku-buku yang lain ada gak aku tulis HAM TOO HAMI SAY CURALOO laa, KABHI KUSYI KABHI GAM tapi aku tak jumpa lak buku tu, nanti aku jumpa aku tnjuk. Hihi

Soalan Bocor!!!!!

Ini laa soalan STPM baharu, sebelah kiri tu BM sebelah kanan lak SENI VISUAL, Pengajian Am dengan Sejarah aku tak pasti sama ada aku dah buang ke atau aku yang letak merata-rata. aahhhh~ pi lantak laa *sekali lagi* yang penting aku nak enjoy cuti sebulan nie. Hehe

Jadual STPM Baharu yang lunyai tidak dapat diselamatkan lagi

Ada gambar jadual nie aku ada satu kisah yang menyayat hati. kalau nak tahu, baca sampai habis! heee. hari kedua exam aku adalah BM ataupun dikenali sebagai BAHASA MELAYU. nak dijadikan sinetron IDON, aku mati-mati ingat hari kedua tu exam SEJARAH dengan P.SENI, aku pun apa lagi kalau dah jenis suka study last minute kan, malam tu aku balun laa STUDY dua subjek tu habis-habisan, sampai pukul 3 pagi you! I study *okay, ayat gewdikkk* hehe, 10 minit buku Sejarah, 10 minit buku Seni, kemain lagi aku. Pastu aku lupa macam mana, aku tertido atas buku-buku rujukan. Esok paginya dengan riang hati dan mata penuh keyakinan, aku pun REMPITTT kan motor cabukk aku ke sekolah yang boleh tahan jauhnya. Sampai je sekolah aku pun pergi laa kat member aku, aku nampak dia baca buku, tapi masalahnya dia baca buku BM! aku pun tanya dia~~ 

Aku: wehh pravin! tak payah study laa! c'mon laa bro, rileks je. *sambil sengih-sengih*
Pravin: Hotakk kau! aku dah laa lemah gila subjek nie.

aku dah sedar dia study baca buku BM

Aku: Ehh, apahal kau baca buku BM nie? 
Pravin: Hari nie kan exam BM.
Aku: Hari nie Sejarah dengan Seni laa wehh!
Pravin: Haaa, kau nie memang dah sah pening, tak caya tanya dia hari nie exam apa *sambil tunjuk kat member aku lagi sorang*
Member: A'ah, hari nie BM.
Aku: Haaa????!!!!!! mati laa aku!! aku nak jawab apa kang!! tak kan aku nak jawab sistem feudal di jepun dengan jenis-jenis arca pulak!! alamakkk!!!
Pravin: Alaa, tak payah study, rileks je, kau jugak yang cakap tadi kan?! *sambil sengih-sengih kat aku*

Korang bayangkan laa betapa sesaknya aku, aduhaiiii~ itu laa perkara paling bodoh pernah aku buat setakat nie. Tapi korang tengok pada gambar jadual aku yang kena lipat cam lepat basi tu pun korang dah boleh agak yang aku buat pekasam je kan jadual tu lepas dapat? HEHEHE.


Slip meja aku yang sempat diselamatkan lepas last peiiiperrr~last peiiiiperr~

Apa pun apa yang dah berlaku tak boleh nak diulang, yang sudah tu sudah, kita hidup untuk masa hadapan, bukan untuk masa silam. Usaha sudah, Doa sudah, nak dapat result nanti cuma Tawakal sahaja, hope batch 94 yang jadi first batch untuk STPM baharu nie akan cemerlang, gemilang dan terbilang! In shaa Allah.. amin ya rabbal alamin. :)



Berbekal kan Kinder Bueno dua kotak dan ditemani cadar Manchester United bersama Netbook free 1Malaysia dari kerajaan, aku telah berjaya mengupdate blog aku. Sambil aku menunggu game Manchester United VS Galatasary pukul 3 pagi nie. Haha, sampai sini sajalah KEMEREPETAN aku, tiba masa aku rajin, aku akan update lagi, Tunggu taw! *bajet readers ramai je, padahal ciput* haha. Assalamualaikum! ^^


p/s: aku malas cakap banyak, tengok sendiri laa kenapa aku tolak tawaran dari UiTM. :)







Monday, 29 October 2012

Lelaki Ke?

assalamualaikum para readers! hok aloo aku nie, bajet macam blog aku nie femes je nak ber-readers bagai, ntah-ntah sorg je readernye. haha, lama tak menaip panjang-panjang bro, kalau ada tertypo barang sepatah dua, jangan lah troll aku ye? bagus! sayang kau ketat-ketat~ muahhhh pipi kanan~ muuuahhh pipi kiri~ wkwkwkw. okay, hari nie aku nak cerita pasal LELAKI, baguslah aku cerita pasal lelaki kan? sebab aku nie lelaki, kang kalau aku cerita pasal perempuan, mula laa korang cakap aku bawa ajaran sesat. tak ke naya aku. heeee, hari nie aku nak cerita laa serba sedikit pasal lelaki nie *PONDAN dikecualikan, lagi-lagi yang dah bedah buang ANU dia tu. kikiki, tak ada lucah kan??* ;). Dalam entry nie aku akan cerita laa pasal lelaki yang terlintas dalam benak fikiran aku nie, sebab aku tak buat draft pun, main taip je nie. hehe


Hati Seorang Lelaki
hoiiiii, lelaki pun ada hati dan perasaan jugak laa, walaupun luarannya lelaki nie nampak keras, tapi, ada jugak lembutnya, contohnya masa kehilangan orang tersayang, lebih-lebih lagi ahli keluarga, pada perempuan, benda nie sangat remeh kot, tapi benda nie sebenarnya besar pada lelaki, korang sedia maklum laa kan, lelaki nie secara semulajadi nya ada sifat EGO *bukan yamaha ego tu*, diorg akan sedaya upaya pertahankan ego diorang tu, its normal laa sista! bak kata-kata yang agak jambu laa pada aku. "Senyuman perempuan lebih ikhlas dari lelaki, tetapi tangisan Lelaki lebih ikhlas dari perempuan" faham maksudnya?? kalau tak faham, soryy laa derr, aku tak boleh nak translate dalam bahasa tamil ke uganda ke, pandai-pandai sendiri laa. haha, Korang kena faham, bila lelaki menangis sebab seseorang perempuan tu, makna nya perempuan tu sangat penting bagi dia, so, pada korang yang dapat balak macam nie, tak payah nak tunjuk lagak, nanti dah melepas, korang lak yang terguling-guling. haha

Ada Muka Poket Kosong Tak Guna Jugak Bro!
nie pesanan ikhlas untuk readers lelaki pulak, woii bro! kalau kau muka hensem macam gambar aku nie*perasan jap* tapi poket kosong tak guna, nanti kau dah kawin, kau nak bagi anak bini kau makan apa? pasir? or cabut bulu kaki pastu gadai? haha, sorry laa derr, memang tak dapat laa, sebab tu kena usaha dari muda derr, tak belajar tinggi or gaji besar pun tak apa, janji kau rajin bekerja, nie dah laa nak bergaya, tapi mintak duit kat mak bapak kau lagi, kalau kau anak tokey public bank pun aku rasa bankrap public bank tu. hehe. Bro, aku ada pesanan untuk korang, "MUKA TAK HENSEM TAK APA, JANJI WALLET TEBAL, JANGAN MUKA HENSEM TAPI WALLET NIPIS MACAM SARUNG BANTAL" kikiki, so, moral of the story is jangan malas-malas nanti nikah jangan lupa jemput aku. Hahaha


Kawan Didahulukan, Awek Dikemudiankan
Gurlsss!! korang jangan marah lak statement aku tu, pada seorang lelaki, itu lahh pegangan mereka, lelaki lebih pentingkan kawan dari awek, kecuali ada segelintir yang bengong tahap gaban tu yg lebih pentingkan awek dari kawan-kawan, masa bahagia boleh laa tak pandang kawan, last-last bila clash, kawan-kawan jugak yang usap belakang suruh sabar dengan perangai perempuan sundal tu *sorry, ayat kasar :)* situasi yang  boleh kita nampak~~

Boy: hello sayang, motor saya rosak laa...
Girl: laa, ye ke? kesian awak, jaga diri ye, call formen, saya kat rumah nie.
Boy: Okay sayang~

Boy: hello bro, motor aku buat hal laa, lahanat betul, aku jual baru tahu!
Member: Hahaha, watleks bro, kau kat mana?? aku gerak sekarang.
Boy: okay bohh.

see?? itu lahh lelaki, macam mana pun member tetap dihati, so, kalau balak korang lebihkan kawan, tak perlu jeles kot, tak kan laa dia nak skandal dgn kawan sendiri, LELAKI lak tu!! akaiii ada?? haha


okay, sampai sini sajalah nukilan aku pada malam nie, doakan aku berjaya ye dalam final exam yang dah tak lama lagi, moga-moga dapat lahh pointer 3.0 ke atas, aminnn, haa, lagi satu, kalau ikutkan, aku malas nak update blog nie, tapi disebabkan ada seorang awek nie api aku update blog, dia cakap aku update blog tulis sikit-sikit pun jadi lahh, janji update, haha, dah jenis aku nie mana boleh taip sikit-sikit. biasalah lahh, KEPOCHI kan, mesti banyak je idea, nak tahu sapa awek tu?? haa nie nama dia, bole klik kalau nak tengok muka ----> Syahirah Khairi, cun?? ahhh!! tak yahh ngada-ngada, aku dah chopp dlu! kikiki, aku gurau je sebenarnye. hihi. ok lahh, kalau layan aku merepek, sampai jumaat depan pun belum tentu habis. Assalamualaikum! Daa. :))

p/s: Keriangan Kami Teserlah Disini! nak join?? sorry laa, cukup-cukup tiga je, kalau nak jugak, kena tempah lagi satu laa kuda spring nie *aku main sebut je kuda spring sbb aku tak tahu apa nama nya menatang nie. kiki

Tuesday, 25 September 2012

10 Model Kepeng Terbaeekk

pada hari yang mulia nie, tangan aku secara tiba-tiba rajin nak menaip untuk buat entry terbaru dalam blog aku, ditambah lagi aku dah jarang berblogging, aku tak nak laa lupakan blog aku yang setia nie kan. Sebab dah lama aku tak buat entry,so, kali nie aku nak buat fakta yang cantik,tertarik,menarik kau mmg da bomb! bagi kaum adam laa terutamanya. hehe, kepada perempuan-perempuan yang akan menganggap aku gatal keladi ke hapee lepas nie aku mintak maaf laa ye? bukan niat aku nak menayangkan gmbar 13PG *Parents Guide ye? bukan Perggghhh!! Gileee!!* haha,, secara suka-suka, tetapi sekadar berkongsi fakta, tapi kalau tak suka jugak. ALIHKAN CURSOR ANDA KE TANDA "X" DI PENJURU KANAN DAN BLAHHH DARI BLOG SAYA. TERIMA KASIH. :))). ehh, lupa pulak nak bagitahu menda yang aku nak kongsi dalam entry kali nie kan, *padahal dah baca tajuk, tak kan tak faham lagi?* xD, jom cekekdau 10 model wanita paling kurus dan semestinya HOTT derr. :))

#10= IRINA LAZAREANU
nama pun korang dah pening nak baca macam mana kan? tapi aku sarankan, jangan lah korang panggil dia ANU, sebabb tak elok benar. gasak korang laa nak eja macam mana, janji ada bunyi dekat-dekat sudahlah. haha. sedikit fakta tentang beliau. Kedtinggianya 177cm *kurus-kurus pun tinggi derr, lagi tinggi dari aku! cccchisss!!!* saiz pinggang 24.5 inci dan berdarah campuran Roman-Kanada

#9= GEMMA WARD
muka kerek bajet gua goyang je tengok lu, kalau gua sepak *guna tangan* lu, memang terabur gigi lu. haha, kalau model memang muka kena kerek ehh? haha. sedikit fakta tentang beliau, beliau dikatakan telah bersara kerana masalah berat badannya.

#8= Tatiana Lyadochkina
berbelit lidah aku nak menyebut nama dia nie, phuiii~ nasib baik bukan islam, kalau tak 18 kali laa bakal laki dia nie lafaz akad nikah depan tok kadi, sebab salah sebut nama dia nie. hehe, sedikit fakta tentang beliau, berketinggian 176 *tinggi dari aku jugak T_T*, berasal dari Russia, dan supermodel yang sangat terkenal.

#7= Vlada Roslyakova
ganas siakk muka, macam hantu dah aku tengok, tapi kalau dia lalu chow kit pastu buat muka lansi macam nie,, memang nak kena tembak laa. hehe, sedikit fakta tentang beliau, tinggi 5 kaki 10 inci * berapa dalam cm? aku noobb sikit pasal kaki inci nie. xD*

#6=Magdalena Frackowiak
model yang berasal dari vanue EURO 2012, Poland dan mempunyai ketinggian 180cm *perghhh!! lagi tinggi siak, phuiii~ * dan saiz pinggang hanya 24 inci. supermodel jenama terkemuka dunia

#5-Snejana Onopka
makin kurus derr, fakta yang menarik tentang dia nie, dia nie mampu pakai kasut bersaiz antara 0 hingga 2 sahaja *Wauuu!! (O.o)* pun berasal dari vanue EURO 2012, Ukraine, berat paling ringan beliau adalah 45kg dan ketinggiannya 5 kaki 9 inci.

#4=Colette Pechekhonova
nama macam siall laa aku nak sebut, biasalah, lidah melayu, tahu sebut nama TIMAH,PE'AH, JEMAH, BEDAH dan macam-macam lagi laa. haha, nak sebut nama gini, memang takk laa kan? heee, fakta tentang beliau,, berasal dari Russia, kalau korang nak tengok gambar dia lebih lagi, korang taip je kat google tu "skinny models" mesti gambar dia yang keluar. tak percaya buat lah. silakan~ :) saiz pinggang beliau adalah 24inci.

#3=Kim Noorda
model ini berasal dari Belanda dan memakai kasut saiz 4, beliau nie boleh dikatakan sebagai obses dengan badan sendiri, kerana beliau pernah kata yang dia sanggup lakukan apa sahaja untuk memastikan bentuk tubuhnya tidak berubah.

#2= Andreea Stancu
model ini berasal dari Romania, bermata biru dan berketinggian 5 kaki 11 inci dan saiz pinggangnya yang kecik iaitu bersaiz 23 inci. Apabila bergaya di pentas, penonton boleh melihat tulang rusuknya dari belakang.

#1=Olga Sherer
supermodel yang terkenal dengan rambut merah ini merupakan model terkemuka hari ini, pinggang dia bersaiz 23.6 inci.


haa!! yang dua nie bukan model, nie MONSTER namanya. haha, perempuan tu SUMPAH aku tak kenal masa snap nie,aku buat berani je pergi cakap kat dia yang aku nak snap gambar dengan dia *berani tak aku ^^ ~angkat kening~* haha, okay lah, sampai sini je lah kot entry aku, nanti-nanti bila aku senang lagi, akan aku update lagi, haa, lupa nak cerita, yang buat aku rajin nak update nie ada lagi 1 sebab. Sebabnya, budak-budak perempuan sekolah aku selalu tegur aku, "hye blogger!" amboihh~ macam perli pun ada kan? haa! tu buat aku rajin nie. hehe.

p/s: ada gaya model tak?? JANGAN cakap TAK!! aku smack down kau kang!! mwahahahaha *gelak paling jahat!*