Wednesday, 28 December 2011

Bila Lelaki Selalu Menangis


Lelaki menangis?? biar betul beb?? pade aq betul laa! awat lak tak betul.... wlaupown lelaki nie tampak ganas, ego ke ape... hati diorg ttp sama mcm hati org lain... *Aq taw laa sbb aq nie LELAKI TULEN* heee... tak penah lagi aq denga ada LELAKI pakai hati besi berani or hati kayu pokok tualang dari BETAU... haha... ALLAH ciptakan LELAKI nie mmg susah menangis sbb LELAKI adlah pelindung wanita, kalau dew LELAKI yg menangis sbb wanita maka HILANG laa SIFAT PEMIMPIN die... tak yah laa menangis sbb PEREMPUAN bro... byk lagi BUNGA-2 kembang kuncup kat luar sne... die tak nak kat lu... wat pew lu terhegeh-hegeh nak kat die... pegi lantak laa.... heee :D...klaw perempuan menangis sbb LELAKI tak pew sbb mmg ALLAH cipta air mata perempuan untuk mencairkan lelaki *AQ POWN TAK BOLEH TGOK PEREMPUAN NANGIS DPAN AQ.. KANG MULA LAA AQ NAK MENUNJUKKAN KE-GENTLE-LAN AQ* bhahaha xD.... okey2... jom hayati BAIT-2 kata yg aq nk KONGSI dalam entry kali nie

Lelaki sebenarnya jauh
lebih sering MENANGIS ??
Namun mereka
menyembunyikan
tangisnya di dalam
kekuatan akalnya.
Itulah mengapa Allah
menyebutkan pada lelaki
lebih kuat akalnya
berbanding seorang
wanita. Dan itulah
sebabnya mengapa tiada
yang kau lihat melainkan
selain kedegilan mereka.
Lelaki menangis kerana
tanggung jawabnya di
hadapan Allah.

Dia menjadi tonggak
penyangga dalam rumah
tangga.
Menjadi pengawal Tuhan
bagi ibu, saudara
perempuan, isteri dan
anak-anaknya.

Maka, tangisnya pun tidak
pernah nampak di
matanya.
Tangisan lelaki adalahpada keringat yang
bercucuran demi
menafkahi keluarganya.
Tidak dapat kau lihat
tangisnya pada keluh
kesah di lisannya.
Lelaki menangis dalam
letih dan lelahnya menjaga
keluarganya dari
kelaparan.

Tidak dapat kau dengar
tangisnya pada omelan-
omelan di bibirnya.
Lelaki menangis dalam
tegak & teguhnya dalam

melindungi keluarganya
dari terik matahari, deras
hujan serta dinginnya
angin malam.
Tidak nampak tangisnya
pada peristiwa kecil dan
remeh.
Lelaki menangis dalam
kemarahannya, bila
kehormatan diri &
keluarganya digugat.

Lelaki menangis dengan
sigap bangunnya di
kegelapan dini hari.
Lelaki menangis dengan
bercucuran peluhnya
dalam menjemput rezeki.
Lelaki menangis dengan
menjaga serta melindungi
orang tua, anak & isteri.

Lelaki menangis dengan
tenaga dan darahnya
menjadi garda bagi
agamanya.
Namun..
Lelaki pun sungguh-
sungguh menangis dengan
air matanya apabila
bersendirian.. menyedari
tanggungjawabnya yang
besar di hadapan Allah.
Pandanglah Ayah..
Pandanglah Suami..
Pandanglah Saudara lelaki..
Sesungguhnya syurga
Allah berada di dalamkeredhaan mereka.. 



*hodoh benoo CR7 nangis.. kne SLECK laateww* xD

*menangis kerana takutkan ALLAH menenangkan jiwa* :D

tu jew laa I nak kongis sama YOU ALL okey! awwwww~ <3~ haishhh!! awat aq jadi POND nie?? aq LELAKI TULEN!!! bhahaha xD

p/s:SEMUA yg abah aq wat aq da tengok.. die LETIH,MARAH,BOSAN,MENGELUH,MEMUJUK, and mcam2 lagi laa reaksi die kew pew.. TAPI~ SATU jew aq tak pernah tgok sepanjang hidup aq...aq TAK PERNAH TENGOK ABAH AKU MENANGIS WALAUPOWN SEKALI waima mase arwah ATOK n NENEK aq meninggal dlu... tapi aq taw die MENANGIS dlam hati :") *air mata lelaki sangat mahal... so.. BRADER-2 kt sne... jgn dok nangis pasaii PEREMPUAN naa.... murah sgt air mata hang kalau cm tu* heee xD 

6 comments:

  1. however ape yg awk ckp sume btul :)
    airmte laki mmng mahal :'(
    sush nk tngok coz nk cover gentelmen masing2,huhuhu

    ReplyDelete
  2. yup! lagipun tak macho laa lelaki menangis.. hehe

    ReplyDelete
  3. arwah abah saya pun tak pernah nangis depan saya. kalau dia sedih pun, dia sembunyikan.

    ReplyDelete
  4. lelaki sebgai ketua memang tak boleh layan sangat emosi, sebab lelaki kena kuat,kalau ketua lemah, macam mana nak jaga anak buah. :))

    ReplyDelete
  5. tapi sebenarnya menangis ni ada byk kebaikan..tu yang saya baca.. :)

    ReplyDelete
  6. memang ada kebaikan sebab Allah S.W.T kan dah cakap, Tidak AKU jadikan sesuatu itu sia-sia. so, memang ada kebaikan, tapi lelaki tak elok tunjukkan tangisan dia tu untuk apa-apa yang sia-sia macam nangis sebab awek. kalau sebab ibu bapa dan agama, mungkin boleh diterima lagi. :)

    ReplyDelete