Wednesday, 28 December 2011

Bila Lelaki Selalu Menangis


Lelaki menangis?? biar betul beb?? pade aq betul laa! awat lak tak betul.... wlaupown lelaki nie tampak ganas, ego ke ape... hati diorg ttp sama mcm hati org lain... *Aq taw laa sbb aq nie LELAKI TULEN* heee... tak penah lagi aq denga ada LELAKI pakai hati besi berani or hati kayu pokok tualang dari BETAU... haha... ALLAH ciptakan LELAKI nie mmg susah menangis sbb LELAKI adlah pelindung wanita, kalau dew LELAKI yg menangis sbb wanita maka HILANG laa SIFAT PEMIMPIN die... tak yah laa menangis sbb PEREMPUAN bro... byk lagi BUNGA-2 kembang kuncup kat luar sne... die tak nak kat lu... wat pew lu terhegeh-hegeh nak kat die... pegi lantak laa.... heee :D...klaw perempuan menangis sbb LELAKI tak pew sbb mmg ALLAH cipta air mata perempuan untuk mencairkan lelaki *AQ POWN TAK BOLEH TGOK PEREMPUAN NANGIS DPAN AQ.. KANG MULA LAA AQ NAK MENUNJUKKAN KE-GENTLE-LAN AQ* bhahaha xD.... okey2... jom hayati BAIT-2 kata yg aq nk KONGSI dalam entry kali nie

Lelaki sebenarnya jauh
lebih sering MENANGIS ??
Namun mereka
menyembunyikan
tangisnya di dalam
kekuatan akalnya.
Itulah mengapa Allah
menyebutkan pada lelaki
lebih kuat akalnya
berbanding seorang
wanita. Dan itulah
sebabnya mengapa tiada
yang kau lihat melainkan
selain kedegilan mereka.
Lelaki menangis kerana
tanggung jawabnya di
hadapan Allah.

Dia menjadi tonggak
penyangga dalam rumah
tangga.
Menjadi pengawal Tuhan
bagi ibu, saudara
perempuan, isteri dan
anak-anaknya.

Maka, tangisnya pun tidak
pernah nampak di
matanya.
Tangisan lelaki adalahpada keringat yang
bercucuran demi
menafkahi keluarganya.
Tidak dapat kau lihat
tangisnya pada keluh
kesah di lisannya.
Lelaki menangis dalam
letih dan lelahnya menjaga
keluarganya dari
kelaparan.

Tidak dapat kau dengar
tangisnya pada omelan-
omelan di bibirnya.
Lelaki menangis dalam
tegak & teguhnya dalam

melindungi keluarganya
dari terik matahari, deras
hujan serta dinginnya
angin malam.
Tidak nampak tangisnya
pada peristiwa kecil dan
remeh.
Lelaki menangis dalam
kemarahannya, bila
kehormatan diri &
keluarganya digugat.

Lelaki menangis dengan
sigap bangunnya di
kegelapan dini hari.
Lelaki menangis dengan
bercucuran peluhnya
dalam menjemput rezeki.
Lelaki menangis dengan
menjaga serta melindungi
orang tua, anak & isteri.

Lelaki menangis dengan
tenaga dan darahnya
menjadi garda bagi
agamanya.
Namun..
Lelaki pun sungguh-
sungguh menangis dengan
air matanya apabila
bersendirian.. menyedari
tanggungjawabnya yang
besar di hadapan Allah.
Pandanglah Ayah..
Pandanglah Suami..
Pandanglah Saudara lelaki..
Sesungguhnya syurga
Allah berada di dalamkeredhaan mereka.. 



*hodoh benoo CR7 nangis.. kne SLECK laateww* xD

*menangis kerana takutkan ALLAH menenangkan jiwa* :D

tu jew laa I nak kongis sama YOU ALL okey! awwwww~ <3~ haishhh!! awat aq jadi POND nie?? aq LELAKI TULEN!!! bhahaha xD

p/s:SEMUA yg abah aq wat aq da tengok.. die LETIH,MARAH,BOSAN,MENGELUH,MEMUJUK, and mcam2 lagi laa reaksi die kew pew.. TAPI~ SATU jew aq tak pernah tgok sepanjang hidup aq...aq TAK PERNAH TENGOK ABAH AKU MENANGIS WALAUPOWN SEKALI waima mase arwah ATOK n NENEK aq meninggal dlu... tapi aq taw die MENANGIS dlam hati :") *air mata lelaki sangat mahal... so.. BRADER-2 kt sne... jgn dok nangis pasaii PEREMPUAN naa.... murah sgt air mata hang kalau cm tu* heee xD 

Friday, 23 December 2011

DATING+MEETING+GATHERING=REUNION

REUNION!!! xcited gilerr laa bile sebut sal REUNION! sape tak xcited klaw dapat jmpe balek mmbe-2 lame mase sekolah kn?? err... kalaw ade pown mybe die tu KERA SUMBANG-MAMBANG kowt~ bhaha..... kali nie aq nak cerita or lbeh tepat nak JAJA cerita REUNION aq... haha *suke hati aq laa... blog aq kn?* heee xD.... pade asalnye rmai mmbe aq nie tak nak kc kerjasama smpai aq putus asa... tapi nasib baek laa... aq maseh ade mmbe2 yg sedia membantu.. HANEEM, NAJAM,E-WAN, n SOFI.... klaw diorg tak dew.... myb REUNION nie tak jadi kowt.... bile dapat kumpul balek mmg NOSTALGIA laa kn? lagi-2 vanue kteorg kat tempat kteorg amik UPSR dlu.... pergghh~ teringat mase kecik-2 dlu men kejar-2,sorok-2 n bergaduh kat tempat tu.... sedar tak sedar da 5 tahun kteorg tinggal kat SK BENTA, tempat kteorg mula-2 beljar mngenal A,B,C 1,2,3 ALIF,BA,TA,mak alif mata buta *okey! yg mata buta tu aq mrepek* huhu ^^..... okey! cakap pown tak guna sepak pown tak kena kan? haha....muhh~ nengok pic yg sempat diSNAP mase REUNION tu... CHECK KEK DAUD! bhahaha xD


                        *kek untuk majlis REUNION* nampak sedap~


*BOLING BUAH KELAPA* yg tgah men tu ASYRAF~ import dari SEMESTA RAUB~ alah.... SEKOLAH SAINS tu laa.... heee xD


*diorg nie klaw kc men air.. smpai SUBUH pown tak pew* ^^

*aq tgah berTAICHI* mwahaha xD

*bawak bola ping-pong pkai sudu* kembang hidung belake~ ^^

*rebut kerusi* BRO yg gemuk tu mnang... tgok badan pown taw KONFEM mnang* hahaha

*cari gula-2 dalam tepung* PUTIH sekejap aq..... lepas tu.... back to normal laa* hahaha #PUNHA kt sbelah aq tu lagi BLACK dri aq okey!!# heee

*semua SINGLE lagi... awek yg single boleh masuk LINE yew* haha xD

*semua dah BERTUNANG.. brado-2 yg b'kenan jgn harap boleh ngorat* hahaha

*dah letih main... makan laa PULOK! LAPOOO weyh!* huhu ^^

*nak hamper?? tapi mlang nye da abis* :D

*SESI BERGAMBAR lak* ^^

*PEREMPUAN klaw dapat bergambar.. macam-2 style.. tgok LELAKI... rleks jew* hahaha

*JUMPA LAGI 2016 nanti!!!!* xDD

OKEY!! tu jew laa aq nak share kat korg! ^^... haaa??? kenapa siket sgt?? larrr.... MEMANG laa siket... sebab BUKAN SEMUA yg dtg... btw.... REUNION tetap MERIAH! HAPPY ENDING laa klaw ngikut cakap OMPUTEH! hahaha... okey2.... adiooozzzzzz!! :DD


p/s: reunion SEKOLAH MENENGAH?? tggu 5 TAHUN LAGI laa... tak kan baru 4 minggu tak jumpa nak wat REUNION da?? heeee xD



Thursday, 15 December 2011

Lelaki Dan Blog

second entry! LELAKI dan BLOG? takkan tak faham lagi kowt? Klaw da sebut lelaki mane ade lelaki yang suke mnde yg mlecehkan such as BLOG nie laa, OKEY! AKU MEMANG KONFEM LELAKI EH!  heee :D... mula-2 pown aq tak minat dgan BLOG nie, tapi hati panas laa beb, tgok org dew blog, aq nak jugak! ^^. Lelaki pown tak suka kowt nak hias-2 ape mnde sumer nie, sbb otak LELAKI sgt SIMPLE! SEBAB TU SUPER JUNIOR DEW LAGU MR SIMPLE tu! kan super junior tu lelaki. ngeh~ngeh~ngeh~ *AKU AGAK LAA*. okey! jom usha sket pew yg lelaki suke n kena dgan otak DEMEH *demeh dlam loghat pahang mksudnya KORANG @ DIAORANG*  promote sket loghat pahang booh~ WEEE xD


tidak dapat DISANGKAL jua! bola menduduki tangga yg pertama! jangan cakap tidak! mesti BF or ABAH or PAK CIK or ATOK korg pminat bola kan? ^^.. AKU?? opcoz laa MANCHESTER UNITED! glory!glory! ^^


                                       *Adik nie ckp besar nnti die nak MODI lori pulak*
                                            *tengok blakang tu,sumer LELAKI kowt*
di tgga kedua!! MAKE-UP or MODI kenderaan! TAK KIRA laa MOTOR kew KERETA, janji kenderaan! BF or ABANG korg dew yg minat cm nie kn?? heee~ :))


                              *Diorg nie bajet jew PRO, klaw aq join, aq KINTAI sumer *
Di tgga ke-3! msti laa GAME! lelaki kn? suka mengembara kat DUNIA MEREKA SNDRI, BF or ADIK or ABG korg GAMER kn?? WEEEE xD


OKEY! cukup laa amik TOP 3 jew.. nak byk-2, cari sndri! HEHE :D


p/s: ade jugak LELAKI yg TAIK JUDI! tapi yang paling penting! BUKAN AKU!  mwahaha xD

Monday, 12 December 2011

Newbie,Freshie,Baby

okey! first day aku ade BLOG~. tak ada apa sangat pown nak kongsi sebab aku tak ada laa excited mane dgn BLOG nie. just tak nak ketinggalan. okey! aku taw BLOG aku BURUK. maklum laa kan, nama pown NEWBIE. mne taw lagi nak deco blog kasi cun! kat ASTRO tak ada kowt ASTRO TUTOR TV BLOG. heeee :D. so jangan kutuk blog aq, klaw tolong ajar tak pew.  nasihat anda diterima! :))
                                                            *YES! I'AM A NEWBIE!*
alalalalalalalalalalala~~~~